dinsdag 31 juli 2012

Recept: Clam Chowder


Ik hou zelf heel erg van een rijk gevulde maaltijdsoep en vooral in de wintermaanden!
Ik wilde graag iets nieuws uitproberen en stuitte toen op meerdere recepten voor de 
New England Clam Chowder..

Er zijn veel verschillende recepten te vinden, maar probeer een beetje van alles uit om het naar jouw persoonlijke smaak te maken ' ik zou het sowieso een kans geven wanneer je een seafoodlover en bacon vreter bent' but hey let's stay on track here.



Dit recept is voor 4 personen
Benodigdheden:

500gr mosselen (vers of diepvries)
500gr aardappelen/krieltjes
300 ml visbouillon
4 dikke plakken spek (in grote blokken gesneden)
1 grof gesneden ui
1 1/2 cups kookroom
1 1/2 cups volle melk
1/2 cup mais
3 eetlepels bloem

1. Bereid de mosselen volgens bereidingswijze en bewaar kookvocht
2. Snijd de mosselen grof en zet ze aan de kant
3. Bak de spek op middelhoog vuur totdat het bruin en krokant is en haal ze uit de pan.
4. Voeg de uien toe aan het spekvet en bak ze totdat ze gekarameliseerd zijn.
5. Voeg de aardappelen eraan toe en bak deze 5 minuten.
6. Strooi nu het bloem over de uien en aardappelen en vermeng dit gelijkmatig.
7. Voeg nu het kookvocht en bouillon toe en roer dit goed door met een garde
 en zorg ervoor dat er geen klontvorming ontstaat.
8.Roer nu de room en melk erdoor, proef om erachter te komen of je nog wat zout/peper
moet toevoegen.
9. Breng dit nu aan de kook en laat het doorkoken totdat de aardappelen gaar zijn.
10. Voeg als laatste de mosselen toe en het mais.


Eet smakelijk!- Liss

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen