zondag 4 november 2012

Recept: Maki Tuna and Crab





                                             
Vandaag deel ik met jullie een recept voor Maki sushi.
Ten eerste wil ik vertellen dat er verschillende soorten sushi bestaan:

Maki. Deze sushivorm is waarschijnlijk het meest bekend. Rijst en vulling worden op een vel zeewier gelegd en stijf opgerold. Vervolgens wordt de rol in dunne plakken gesneden en geserveerd.
Nigiri. Nigiri bestaat uit een bolletje rijst waarop wat wasabipasta is gesmeerd en een reepje vis op is gelegd. Soms wordt er nog een streng nori omheen gebonden om het geheel bij elkaar te houden. 
Oshi. Deze sushi bestaat uit afwisselende laagjes vulling en rijst die op elkaar geperst zijn. Vervolgens worden er plakjes van gesneden. 
Temaki. Temaki bestaat uit een puntzak van nori gevuld met rijst en allerlei soorten vulling. 
Sashimi. Deze vorm van sushi bestaat uit dungesneden vis dat met sojasaus en wasabipasta gegeten wordt.

Wat heb je nodig

200 gr. Sushirijst
3 Norivellen(zeewier)
2 etl. Rijstazijn
Vis/zeevruchten en overige

(Ik heb surimi/tonijn/avocado en komkomer gebruikt)


1. Vermeng goed de rijstazijn met het rijst
2. Leg de zeewier op de rietenmat met de matte kant omhoog
3. Verspreidt de kleefrijst gelijkmatig  over het norivel en houd 1cm vrij
(zie foto)
4. Leg dan je condiments over het rijst
(zie foto)
5. Begin je sushi te rollen met behulp van de rietenmat
(op youtube staan ook tutorials)
6. snijd de sushirol in gelijke stukken, tip! Begin in het midden.
Serveer met sojasaus mmmm.

- Liss, Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen