zaterdag 21 november 2015

Recept: Lekkerste Churros


Vandaag deel ik met jullie een van de beste recepten voor churros!

Ik heb 'bite size' churros en 'full'size churros gemaakt en ze waren echt yummy.
Churros doen mij denken aan oliebollen maar dan makkelijker te eten, zo makkelijk dat je er niet meer van af kunt blijven 'guilty'.

Je kunt ze zoet of hartig eten, dit hangt van jouw smaak af.
Ik hou ervan om ze zoet te eten als snack of bij een dessert mmmmm....



Dit recept is voor 2 tot 3 personen
Benodigdheden:
250 gr. bloem
250 ml. melk
20 gr. boter
1 ei
Snufje zout (bij gebruik van ongezouten boter)
Spuitzak met groot gekarteld spuitmond of een echte churropers
Schuimspaan
Frituurpan met olie


Bereidingswijze:

1. Neem een pannetje en zet deze op het vuur.
2. Giet hier melk boter en suiker in en laat het boter smelten.
3. Voeg dan het gezeefde bloem toe aan het melk-boter-suiker mengsel.
4. Roer dit goed door totdat je een deegbal hebt die loslaat van de pan.
5. Neem de pan van het vuur en laat de deegbal afkoelen.
6. Voeg dan je ei toe en meng dit goed met het deeg.
7. Vul de spuitzak met het deeg.


Laat de olie tot een temperatuur van 175 graden komen,
dit zorgt ervoor dat de churros van binnen en buiten goed bakken.
Je kan zelf voor de lengte van de churros kiezen terwijl je bakt!




Tip! wentel de churros na het bakken, in een mengsel van suiker en kaneel

Eet smakelijk!
Thank you for stopping by, come again! - Liss

Revamped Recept uit 2012*

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen