donderdag 24 december 2015

Recept: Tonijn burgers


Omdat burgers zo gemakkelijk te maken zijn, dacht ik er nog een te delen met jullie! Deze keer met vis. het recept wat ik met jullie ga delen vind ik zelf heel lekker om als lunch te eten of zelfs als tussendoortje. Het zit vol met eiwitten en smaakt extra goed na een workout mmm.. ik zal het jullie niet langer onthouden...

Ingredi├źnten:
350 gram tonijn uit blik
2 tl. dijon mosterd
1/2 cup verkruimeld brood
1 tl. citroen rasp
1 etl. citroensap
1 etl. vocht van tonijn bewaren
2 etls. verse peterselie of gevriesdroogde
2 etls. gehakte bieslook, lente ui of sjalotten
Zout en peper naar smaak
1 tl. Sambal oelek
1 rauw ei
2 eetl. olijfolie (om in te bakken)
1/2 tl. Boter (om in te bakken)

Geïnspireerd door recept op http://www.simplyrecipes.com/





Bereidingswijze:


1. Tonijn uit blik uitlekken, maar bewaar een eetlepel van het vocht.
2. Meng, tonijn, mosterd, broodkruim, citroenrasp, citroensap, peterselie, bieslook, sambal, zout/peper naar smaak en water, proef of het op smaak is voordat je het ei toevoegt.
3. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties, elk deel rol je in een bal en maak je daarna plat. Plaatst de burgers op een stuk bakpapier en leg het een halfuurtje in de koelkast (dit zorgt ervoor dat de burgers niet uitelkaar vallen in de pan)
4. Verwarm de olijfolie en boter op middelhoog vuur in een anti-aanbak pan, bak de burgers totdat ze mooi goudbruin zijn (circa 3 minuten per kant).





Deze burgers zijn heerlijk met een hard broodje of als hoofdgerecht met rijst en een frisse salade. 




Eet smakelijk!
Thank you for stopping by, come again! - Liss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten